MØRKE – INSTALLATION

Hvordan lyder mørket fortolket og genfortalt af et kor af nordiske kvindestemmer? MYRKR har skabt lydcollager om og med lyden af mørke. Til ferniseringen  optrådte vokalgruppem IKI. Med udgangspunkt i lydcollagerne om mørke gav IKI deres fortolkning igennem en 20 minutter lang improviseret sang. Installationens lyd er der uforudsigelig, da den opstod i et levende samspil mellem ordene i lydcollagerne og IKIs fortolkninger af lydcollagerne midt i mørket. IKIs koncert blev optaget og afspillet i installationen i resten af udstillingsperioden.

I installationen bliver publikum en del af det fuldkomne mørke, hvor vi sammen undersøger mørke som et vilkår for det nordiske menneske. Installationen er et rum, hvor mørket, lyden af mørket og sansningen af mørket er selve formålet. Publikum tvinges til at gå ned i tempo, føle sig frem og lade øjet tage imod mørkets forandring og skjulte detaljer i en intellektuel, sanselig og fysisk interaktion med og fordybelse i fænomenet mørke.

Udstillingen laves i samarbejde mellem MYRKR, Brandts og Det Fynske Kunstakademi. Publikum er medskabende til ferniseringen, hvor deres lyd inkorporeres i udstillingen til resten af udstillingsperioden på Brandst 13.