MØRKE – INSTALLATION

Hvordan lyder mørket fortolket og genfortalt af et kor af nordiske kvindestemmer? MYRKR har skabt lydcollager om og med lyden af mørke. Til ferniseringen  optrådte vokalensemblet IKIsom med udgangspunkt i lydcollagerne gav deres fortolkning af mørket igennem en 20 minutter lang improviseret sang. Installationens lyd blev på den vis uforudsigelig, da den opstod i et levende samspil mellem ordene i lydcollagerne og IKIs fortolkninger af lydcollagerne midt i mørket blandt publikum. IKIs koncert blev optaget og afspillet i installationen i resten af udstillingsperioden.

I installationen blev publikum en del af det fuldkomne mørke. Installationen var et rum, hvor mørket, lyden af mørket og sansningen af mørket var selve formålet. Installationen skabte rum og ro til at gå ned i tempo, føle sig frem og lade øjet tage imod mørkets forandring og skjulte detaljer i en en intellektuel, sanselig og fysisk interaktion med og fordybelse i mørket.

Udstillingen blev skabt i samarbejde mellem MYRKR, Brandts 13 og Det Fynske Kunstakademi. 

Ønsker du at samarbejde med MYRKR om en installation eller performance om mørke? Så kontakt Alaya Riefensthal på alaya@myrkr.dk eller 81614669

Hør IKIs værk BLIND, der blev skabt under installationen på Brandst 13 i 2016 og som MYRKR sidenhen har brugt i adskillige værker om mørket.