MØRKE//KØBENHAVN

Mørke. Lydcollager. Personlige fortællinger. Nordiske toner. Store vinduer. København. Stearinlys. Lune tæpper. Romtoddy.

13. december 2015 kl. 15.07 kunne du opleve MØRKE i København. I Dome of Visions, i skumringstimen, med udsigt over Københavns Havn, inviterer kollektiverne HØRT og MYRKR publikum indenfor til en mørkning. Gennem musik, lyd og fortællinger undersøges den gamle nordiske mørkningstradition, hvor man ved dagens hæld samledes med sine nærmeste for at opleve lysets forsvinden og byde aftenen og natten velkommen. Med mørkningen skabte man en naturlig pause i dagen – en lille times sjælefred. Hør lydcollagen, hvor Johannes, Karl Ejnar og Esbæk fortælle om deres erindringer om at samles i familien, når mørket faldt på, da de var børn.

I dag indretter vi ikke vores hverdag efter, hvornår solen går ned, og vi har aldrig haft mere magt over, hvordan vi strækker og bøjer vores dage. Men hvad sker der, hvis vi fordyber os i mørket? Rummer det en styrke, som vi har glemt? Og findes der overhovedet mørke i København? Hør lydcollagen, hvor Jullie Hjetland undersøger mørkets positive kvaliteter og taler med shaman Anette Høst og skov- og naturvejleder Peter Friis Møller.

Eventen er skabt i et samarbejde mellem fællesskaberne Myrkr og HØRT med bidrag fra Clémence Wambergue (scenograf) og Lukkif (nordisk electronica). Eventen er støttet af Indre By Lokaludvalg.