Odense møder mørke

HØRT og MYRKR udforsker sammen mørket i norden med en stemningsfuld lydvandring igennem Odense og mørkning musik, lydcollager og fortællinger fra de nordatlantiske lande. Aftenen er skabt i samarbejde med SpokenWord Festival og Nordatlantisk hus Odense, der også er den smukke ramme for mørkningen.

I dag indretter vi ikke vores hverdag efter, hvornår solen går ned, og vi har aldrig haft mere magt over, hvordan vi strækker og bøjer vores dage. Men hvad sker der, hvis vi fordyber os i mørket? Rummer det en styrke, som vi har glemt? Og findes der overhovedet mørke i Odense?

Kunstnerkollektiverne MYRKR og HØRT står for en lydvandring med komponerede lydlandskaber efterfulgt af en mørkning, med nordatlantiske fortællinger, der undersøger den gamle nordiske mørkningstradition, hvor man ved dagens hæld samledes med sine nærmeste for at opleve lysets forsvinden og byde aften og nat velkommen. Alt sammen ledsaget af nordisk lyd og musik af Lukkif, der skal opleves i skumringstimen mens sommeraftenen stille mørkner inde bag Nordatlantisk Hus’ store glaspartier.
Kunstnerkollektiverne HØRT og MYRKR fører publikum indenfor til en mørkning, og undersøger fortællingerne og stemningerne bag. Oplevelsen sætter fokus på fællesskab og nærvær, og med mørkningen skabte man en naturlig pause i dagen – en stund med sjælefred, som vi vil forsøge at genskabe for festivalens publikum.

Odense møder mørke er en site-specifik og deltagerinvolverende performance, der undersøger, hvordan mennesker oplever fænomenet mørke, og hvordan det påvirker publikums bevidsthed, sansning og samvær, når de samles i og om mørket. Til denne event er der særligt fokus på at undersøge mørket på tværs af Norden, hvorfor fortællingerne vil være forankrede i oplevelser med mørke i  Grønland, Island og på Færøerne.

Eventen præsenteres af Spoken Word Festival og Nordatlantisk Hus og er skabt i et samarbejde mellem fællesskaberne MYRKR og HØRT med bidrag fra Clémence Wambergue (scenograf) og Lukkif (nordisk electronica).

OBS.! 
Alle skal have afspillere (smartphone eller mp3afspiller) og hovedtelefoner med. Lydvandringen kan streames direkte her

 

eller du kan downloade lydfilen fra Soundcloud her www.soundcloud.com/myrkr-395141093/lydvandring-hortmyrkr-odense 

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til teknikken eller ikke har en afspiller til rådighed, så kontakt teknikansvarlig, Sara Troense, på sara@myrkr.dk eller 26393423

Vi mødes foran Studenterhus Odense Amfipladsen 6 fra kl. 19.30.
Lydvandring og mørkning starter præcis kl. 20.32 ved solnedgang, så kom i god tid.

Køb billetter her www.tikko.dk/event/odense-moeder-moerke-1925/