STJERNEVANDRING

De to kosmonauter Stella og Urania kommer kørende i deres lillalysende rumfartøj (en hvid Nissan micra pyntet med lys og gardiner) mod publikum til lyden af John Williams’ bombastiske og ikoniske musik fra Star Wars for herefter at uddele trådløse hovedtelefoner til publikum og i bedste astronaut-stil lave lydtest igennem de trådløse headsets. Derfra tages publikum på en rejse ud i rummet og natten og på sanselig, poetisk og humoristisk vis åbner kosmunauterne universet for publikum med sang og performance.

Undervejs på vandringen lytter publikum til et lydværk i trådløse høretelefoner, hvor musik, videnskab, poesi smelter sammen. Vi hører fortællinger om, hvordan stjernerne førte til en kongesøn, og hvordan de viser vej over et mørkt hav sammen med referencer til nogle af de mange kunstværker, som stjernerne har inspireret til alt fra klassisk ballet til kitchede science fiction film. Kosmonauterne får publikum til at mærke, at grundstofferne i vores krop består af stjernestøv fra supernovaer og stjernerne besynges i en collage af kunstarter fra hele verden.

Stjernevandring udforsker hvordan vi er forbundne med naturen, når naturen fortsætter efter den ydre sfære og ud i uendeligheden. Publikum inviteres til at stille spørgsmål til menneskets rolle i universet og i den store historie, som vi alle er en del af. Den mørke stjernehimmel minder os om alt dét, vi ikke ved – at vi blot er en lille brik i verden, og at livet altid er levet efter andre.

Foto: Jon Spangsvig
Foto: Jon Spangsvig
Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Holdet bag:

Koncept & idè: Alaya Riefensthal og Sara Troense

Performancekunstnere og iscenesættelse: Alaya Riefensthal og Helga Rosenfeldt-Olsen Musiker & komponist: Jullie Hjetland og Anna Lidell Stjernemedley arrangeret af: Anna Mose Lyddesign: Sara Troense Instruktørkonsulent:: Jesper Riefensthal Interviews: Helle Ansholm Rasmussen og Alaya Riefensthal Scenografi og lysdesign: Alaya Riefensthal og Helga Rosenfeldt-Olsen Teknik: Sune Hede Make-up: Line Ebbesen Producenter: Sara Troense og Alaya Riefensthal Medvirkende kilder i lydværket: Tina Ibsen: astrofysiker, vært på podcasten Rumsnak Peder Byberg: religionshistoriker Kitter Krebs: dramaturg, forfatter og Shakespeare-ekspert Esben Jessen: skipper på vikingeskibet Ottar, ekspert i traditionel maritim kultur og sejlads Johan Hjelmborg: astrolog Stemmer i lydcollage med poesi og sange fra hele verden: Anna Cecilia Kruse, Sverige Marte Schau, Norge Suzanne Bakker, Holland Saade Saliba, LibanonIonna Nikolaidou, Grækenland Unai Lopez de Armenia, Baskerlandet Nora Winkler, Østrig

Målgruppe: Fra 12 år og op. Forestillingen er ikke egnet for gangbesværede og hunde. Der
er plads til 30 publikummer på en forestilling.

STJERNEVANDRING er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Roskilde Kommune, Faxe Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune.